De Deuter Aircontact Lite 50+10: ideaal voor Azië backpackers

De Deuter Aircontact Lite 50+10: ideaal voor Azië backpackers

Er zijn tientallen backpack merken waaruit je kunt kiezen als je een backpack wilt kopen. Het Duitse bedrijf Deuter behoort al lang tot de populairste backpack merken. De backpacks van Deuter komen in vele soorten en maten, maar de Aircontact serie is met name geschikt voor reizigers naar Azië. Wij hebben de Deuter Aircontact Lite 50 + 10 gebruikt en delen onze ervaringen. In deze review beschrijven we de eigenschappen van de backpack, de voor- en nadelen en voor welke type reis de Deuter Aircontact Lite 50 + 10 het beste geschikt is.

Voor welke reis is de Deuter Aircontact Lite 50 + 10 geschikt?

De Aircontact serie van Deuter bestaat uit een aantal verschillende varianten; Lite, Core, X en Ultra. De Lite variant is met name interessant voor backpackers die niet lang, veel gewicht willen dragen in hun tas. De Lite backpacks zijn lichter, maar kunnen ook wat minder gewicht comfortabel dragen. Zo wordt door Deuter aanbevolen dat je maximaal 15 kilo gewicht comfortabel draagt in de Aircontact Lite 50 + 10. Dat bekent zeker niet dat je rugtas stuk gaat als de tas zwaarder is, maar hoogstens dat de tas minder comfortabel draagt. De Aircontact Core 50 draagt tot zo’n 20 kilo comfortabel. Daarentegen is de Lite variant een stuk lichter dan de Core, en bovendien zon 25% goedkoper.

De backpacks binnen de Deuter Aircontact Lite serie zijn daarmee met name interessant voor backpackers die een lichte backpack op de rug willen en niet de intentie hebben om lang, zware spullen te sjouwen. De inhoud van 50 liter is voor de meeste backpackers een prima formaat. Maar als je meer of minder inhoud wilt zijn er ook grotere en kleinere varianten van de Deuter Aircontact Lite backpack beschikbaar.


Deuter Aircontact Lite 50 + 10


Hoe draagt de backpack?

De backpacks van Deuter dragen altijd zeer comfortabel en dat geldt zeker ook voor de Deuter Aircontact Lite 50 + 10. Met handige schuifjes op de rug, door Deuter VariQuick genoemd, kun je de rugtas binnen no time goed afstellen op de lengte van jouw rug. Ook de ergonomische heupvinnen van de rugtas dragen bij aan extra comfort.

Voor reizigers naar warme bestemmingen in Azië is het bovendien extra fijn dat de Aircontact Lite over een uitstekend ventilatiesysteem beschikt. De backpack behoort daarmee tot onze favoriete rugzakken om het gebied van ventilatie.

Over welke eigenschappen beschikt de rugzak?

Naast de eerder genoemde eigenschappen zoals het verstelbare rugsysteem en de uitstekende ventilatie heeft de Deuter Aircontact Lite 50 + 10 nog een aantal handige kenmerken. Ook heeft de tas een apart bodemvak met afritsbare tussenbodem. De rugzak heeft verschillende elastische zijvakken, kleine vakjes in de heupvinnen met rits en een groot elastisch vak voor bijvoorbeeld natte kleding.

Voor- en nadelen van de Deuter Aircontact Lite 50 + 10

Uit onze ervaringen met de rugzak kunnen we de volgende voor- en nadelen benoemen:

Voordelen:

  • Lichte backpack
  • Uitstekende ventilatie
  • Goed af te stellen op jouw lichaamsbouw

Nadelen:

  • Draagt minder comfortabel als je veel zware spullen meeneemt
  • De lichte materialen die worden gebruikt zijn minder waterafstotend dan in zwaardere backpacks
  • De rugtas heeft geen frontloader vak aan de voorkant van de tas

Deuter Aircontact Lite 50 + 10 kopen

Je kunt de Deuter Aircontact Lite 50 + 10 gemakkelijk en voordelig online kopen. Dit kun je onder meer doen op Travpack.nl, waar je met een Niet goed, Geld terug garantie de backpack kunt aanschaffen.

Andere varianten van de Deuter Aircontact Lite serie

De Aircontact Lite 50 + 10 is een uniseks backpack. De rugzak is ook beschikbaar in een specifieke vrouwelijke variant; de SL-serie. Deze rugzakken zijn ontworpen voor vrouwelijke rugvormen, waardoor ze wat comfortabeler dragen voor vrouwelijke reizigers. In de Lite SL variant zijn de volgende opties beschikbaar:

In de uniseks variant kun je ook kiezen voor de kleinere Deuter Aircontact Lite 40 + 10. Als je toch een backpack wilt waarbij je comfortabel meer kunt meenemen is de Deuter Aircontact Core 50+10 een goede optie.


Deuter Aircontact Lite 50 + 10


Ons oordeel over de Deuter Aircontact Lite 50 + 10
8.5/10

De Deuter Aircontact Lite 50 + 10 is een comfortabele, lichte backpack die je goed kunt afstellen aan je lichaamsbouw en uitstekend ventileert. De rugzak is daarmee een hele goede keuze voor casual backpackers naar warme landen in Azië.