Een Bezoek aan de Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur

Een Bezoek aan de Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur

Een reis naar Kuala Lumpur is niet compleet zonder een bezoek aan de iconische Petronas Twin Towers. Deze torens, die eens de hoogste gebouwen ter wereld waren, zijn een must-see voor elke backpacker die de diversiteit en de moderne pracht van Maleisië wil ervaren. In deze blog delen we handige tips en informatie om je bezoek aan de Petronas Twin Towers onvergetelijk te maken.

Voorbereiding en toegangskaarten

Het is verstandig om je bezoek aan de Petronas Twin Towers van tevoren te plannen. Toegangskaarten kunnen online worden gekocht, wat lange wachttijden voorkomt en teleurstelling voorkomt als de kaarten uitverkocht zijn. De tickets geven toegang tot zowel de Skybridge als het observatiedek, met verschillende tijdsloten gedurende de dag. Voor backpackers die flexibel zijn, kan het kiezen van een minder populair tijdslot helpen om de drukte te vermijden.


Petronas Twin Towers
De iconische Petronas Twin Towers


Bereikbaarheid

De Petronas Twin Towers zijn centraal gelegen in Kuala Lumpur en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde LRT-station is KLCC, gelegen op de Kelana Jaya-lijn. Vanaf het station is het slechts een korte wandeling naar de torens. Voor degenen die liever te voet verkennen, is het gebied rondom de torens gemakkelijk toegankelijk en goed bewegwijzerd.

Het KLCC Park

Voor of na je bezoek aan de torens is het de moeite waard om wat tijd door te brengen in het aangrenzende KLCC Park. Dit groene toevluchtsoord biedt wandelpaden, een fonteinshow en prachtige uitzichten op de torens. Het is een geweldige plek om te ontspannen, foto’s te maken en te genieten van een picknick. Bovendien is er een gratis toegankelijke speeltuin en een zwembad voor kinderen, wat het een ideale stop maakt voor backpackers die met een gezin reizen.


KLCC Park
Het leuke KLCC Park nabij de torens


De Skybridge en het observatiedek

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan de Petronas Twin Towers is de Skybridge, die de twee torens op de 41e en 42e verdieping verbindt. De Skybridge biedt een uniek perspectief op de stad en is een geweldige plek voor panoramafoto’s. Daarna kun je verder omhoog naar het observatiedek op de 86e verdieping. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over Kuala Lumpur, vooral bij helder weer. Vergeet niet je camera mee te nemen om de verbluffende uitzichten vast te leggen!

Praktische Tips

Kleding: hoewel er geen strikte dresscode is, is het aan te raden om comfortabele schoenen te dragen en je netjes te kleden, vooral als je van plan bent om later nog andere bezienswaardigheden te bezoeken.

Eten en drinken: eten en drinken zijn niet toegestaan binnen de torens. Er zijn echter tal van eetgelegenheden in de nabijgelegen Suria KLCC Mall, waar je kunt genieten van lokale en internationale gerechten.

Tijdsloten: probeer een tijdslot vroeg in de ochtend of laat in de middag te kiezen om de drukte te vermijden en om te profiteren van beter licht voor fotografie.

Bagage: grote rugzakken zijn niet toegestaan in de torens. Het is het beste om je bagage achter te laten in je accommodatie of gebruik te maken van de bagageopslagfaciliteiten in het winkelcentrum.


Kuala Lumpur
De Petronas Twin Towers zijn vanuit de hele stad goed zichtbaar


Avondbezoek

Overweeg ook een avondbezoek aan de Petronas Twin Towers. ’s Nachts zijn de torens prachtig verlicht, wat zorgt voor een magische sfeer. Het is een geweldige gelegenheid om de stad vanuit een ander perspectief te zien en te genieten van de kleurrijke lichtshow in het KLCC Park.