Osprey Hikelite 18 review: uitstekende daypack voor backpackers

Osprey Hikelite 18 review: uitstekende daypack voor backpackers

Een goede daypack, of dagrugzak in het Nederlands, is onmisbaar als je gaat backpacken. Je wilt uiteraard niet elke dag met je grote backpack op stap gaan als je een bezienswaardigheid bezoekt of een stad verkent. De Osprey Hikelite 18 is wat ons betreft een van de fijnste daypacks voor backpackers. Het is een allround rugzak, die comfortabel draagt en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding heeft. De inhoud van 18 liter is voor de meeste backpackers een perfect formaat. In deze review delen we onze ervaringen met de Osprey Hikelite 18.

Voor welke reis is de Osprey Hikelite 18 geschikt?

De naam Hikelite is wat ons betreft zeer accuraat gekozen. De rugzak is namelijk goed geschikt voor lichte hikes en voor dagelijks gebruik. De tas draagt comfortabel genoeg om met redelijke inhoud veel te lopen op een dag. Als je echt uitdagende hikes gaat maken waarbij je veel gewicht mee sjouwt, dan is de Hikelite serie van Osprey wellicht een stapje te licht. De Osprey Sirrus (voor vrouwen) of de Osprey Stratos (voor mannen) zijn dan nog comfortabelere, maar ook wat duurdere, opties. De Osprey Hikelite 18 beschikt over een prima inhoud, waar de meeste backpackers naar Azië goed mee overweg kunnen. Als je graag wat meer meeneemt is de Hikelite 26 een goede optie.

Hoe draagt de daypack?

De Osprey Hikelite 18 is dus ontworpen voor lichte hikes. Je kunt er het nodige gewicht in kwijt, maar bij echt zware spullen draagt de tas wat minder comfortabel. Dit betekent niet dat de tas kapot gaat als je meer gewicht in de tas stopt, maar wel dat de tas net wat minder comfortabel draagt. In tegenstelling tot de Osprey Sirrus en Stratos heeft de Hikelite 18 namelijk geen verstelbare rughoogte of een heupband. Toch draagt de tas heel comfortabel voor een dagruzak en hebben de meeste casual backpackers naar Azië hier absoluut voldoende aan.

Over welke eigenschappen beschikt de rugzak?

De Hikelite 18 komt met de nodige handige vakjes en functionaliteiten die bijdragen aan het praktisch gebruik van de rugzak. Het grote compartiment is volledig open te ritsen, waardoor je gemakkelijk bij je spullen kunt. Daarnaast is er onder meer een speciaal intern vak voor een wateraansluiting, een klein ritsvak met sleutelclip en elastische zijvakken. Met een gewicht van 680 gram is de tas lekker licht.


Osprey Hikelite 18
De Osprey Hikelite 18 rugzak


Hikelite 18
Het grote compartiment wat je open kunt ritsen


Voor- en nadelen van de Osprey Hikelite 18

Uit onze testen met de Osprey Hikelite 18 zijn een aantal voor-en nadelen gekomen:
Voordelen:

  • Lichte tas
  • Draagt zeer comfortabel tot zo’n 9 kilo
  • Handige indeling
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen:

  • De tas heeft geen verstelbare rugband
  • Er is geen specifieke heupband die meer gewicht kan dragen
  • De Hikelite 18 heeft geen apart laptop vak

Formaten en kleuren

De Osprey Hikelite serie bestaat naast de 18 liter variant ook uit de 26, 28 en 32 groottes. Met name de 26 liter variant is een goed alternatief als je net wat meer wilt meenemen. De 28 en 32 zijn technischere, duurdere rugzakken die voor de meeste backpackers minder interessant zijn.

De Osprey Hikelite 18 komt in de kleur zwart en meerdere andere leuke, opvallende kleuren. Elk half jaar komen er nieuwe kleuren uit.

Osprey Hikelite 18 kopen

Je kunt de Osprey Hikelite 18 gemakkelijk en voordelig online kopen. Dit kun je onder meer doen op Travpack.nl, waar je met een ‘Niet goed, Geld terug’ garantie de rugzak kunt aanschaffen.

Ons oordeel over de Osprey Hikelite 18
9/10

Summary

De Osprey Hikelite 18 is een comfortabele, allround daypack met een goede capaciteit en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.