10 van de mooiste stranden in Azië

10 van de mooiste stranden in Azië

Azië is een waar paradijs voor backpackers met een voorliefde voor zon, zee en zand. Van verborgen pareltjes tot wereldberoemde kustlijnen, er zijn talloze stranden die perfect zijn voor een avontuur. Een top 10 maken van deze talloze prachtige stranden is een uitdaging en altijd controversieel. De tien stranden in deze blog behoren wat ons betreft echter tot de mooiste stranden van Azië en zijn zeker een bezoek waard tijdens je volgende backpack reis.

Kelingking Beach, Nusa Penida, Indonesië

Kelingking Beach is een van de meest iconische stranden van Indonesië en een droomlocatie voor backpackers die op zoek zijn naar een adembenemend uitzicht. Dit afgelegen strand ligt op het eiland Nusa Penida en is alleen bereikbaar via een steile, soms uitdagende afdaling. Eenmaal beneden word je beloond met een ongerept wit zandstrand en turquoise wateren, omgeven door torenhoge kliffen in de vorm van een T-Rex.

Kelingking Beach


El Nido, Palawan, Filipijnen

El Nido is een van de meest adembenemende strandbestemmingen in de Filipijnen. Gelegen op het eiland Palawan, biedt het een prachtig landschap van kalkstenen kliffen, kristalhelder water en verborgen lagunes. De Bacuit-archipel is perfect voor eilandhoppen, snorkelen en duiken. Voor backpackers die willen genieten van de natuur en avontuur, is El Nido een must-visit. Er is hier niet specifiek één strand wat er uitspringt, maar er zijn talloze fraaie stranden die het verkennen waard zijn.

El Nido


Nang Yuan Island, Thailand

Nang Yuan Island, gelegen vlakbij Koh Tao, is een klein eiland dat bekendstaat om zijn unieke schoonheid. Het eiland bestaat uit drie met elkaar verbonden zandbanken, waardoor het een van de meest gefotografeerde plekken in Thailand is. De helderheid van het water maakt het perfect voor snorkelen en duiken.


Railay Beach, Krabi, Thailand

Railay Beach is een van de meest geliefde bestemmingen voor backpackers in Thailand. Gelegen tussen de torenhoge kalkstenen kliffen van Krabi, is het alleen bereikbaar per boot, wat het een afgelegen en serene sfeer geeft. Railay Beach is niet alleen beroemd om zijn prachtige strand, maar ook om zijn wereldklasse rotsklimmen, kajakken en de relaxte sfeer waar backpackers dol op zijn. Probeer er zo vroeg mogelijk op de dag te zijn, voordat de grote aantallen met toeristen arriveren.


Koh Rong, Cambodja

Koh Rong is een eiland voor de kust van Sihanoukville, Cambodja, en is perfect voor backpackers die willen ontsnappen aan de drukte. Het eiland heeft meerdere prachtige stranden, waaronder Long Set Beach en Koh Toch Beach. Met zijn ontspannen sfeer, goedkope accommodatie en de mogelijkheid om te kamperen onder de sterren, is Koh Rong een droomlocatie voor budgetreizigers.

Koh Rong


Okinawa, Japan

Okinawa, een eilandengroep in het zuiden van Japan, biedt enkele van de mooiste stranden in Azië. Deze eilanden zijn beroemd om hun witte zandstranden, azuurblauwe wateren en het subtropische klimaat. Backpackers kunnen hier genieten van snorkelen, duiken en het verkennen van de rijke cultuur van Okinawa. Ondanks dat Japan niet altijd wordt geassocieerd met strandvakanties, is Okinawa een verborgen parel die de moeite waard is om te ontdekken.


Koh Yao Yai, Thailand

Koh Yao Yai, gelegen tussen Phuket en Krabi, is een rustige ontsnapping voor backpackers die op zoek zijn naar een minder toeristische strandervaring. Het eiland is bedekt met dichte mangrovebossen en omgeven door uitgestrekte zandstranden. Hier kun je genieten van ongerepte natuur, authentieke Thaise dorpen en goedkope bungalows aan het strand. Koh Yao Yai biedt een perfecte balans tussen rust en avontuur.

Koh Yao Yai Strand


Pink Beach, Komodo, Indonesië

Pink Beach, gelegen in het Komodo National Park, is een van de weinige stranden ter wereld met roze zand. Dit unieke fenomeen wordt veroorzaakt door koraalresten die zich vermengen met het witte zand, wat het strand een roze gloed geeft. Backpackers die naar Komodo reizen, kunnen genieten van dit prachtige strand, gecombineerd met de mogelijkheid om de beroemde Komodovaranen te zien en te snorkelen in het heldere water vol kleurrijke koraalriffen.


Mirissa Beach, Sri Lanka

Mirissa Beach is een prachtige boog van goudkleurig zand en turquoise water, gelegen aan de zuidkust van Sri Lanka. Dit strand is perfect voor backpackers die willen ontspannen, surfen of walvissen spotten. Mirissa biedt een scala aan budgetaccommodaties en een relaxte sfeer, waardoor het een geweldige stop is tijdens een rondreis door Sri Lanka.

Mirissa Beach


Havelock Island, Andamanen en Nicobaren, India

Havelock Island is een verborgen parel in de Indische Oceaan en een van de mooiste strandbestemmingen van India. Radhanagar Beach, ook wel bekend als Beach No. 7, is een uitgestrekt stuk wit zand met kristalhelder water. Het eiland is ideaal voor backpackers die willen snorkelen, duiken of gewoon willen relaxen in een ongerepte omgeving.