Deuter Aircontact Core 70 + 10 review: ideaal voor lange reizen

Deuter Aircontact Core 70 + 10 review: ideaal voor lange reizen

De Deuter Aircontact Core 70+10 is een uitstekende keuze voor backpackers die op zoek zijn naar een comfortabele, duurzame en ruime rugzak voor lange reizen. De Core 70+10 is een van de grotere, kwalitatieve backpacks die tot een een groot gewicht zeer comfortabel draagt. Het is niet de goedkoopste backpack, maar als je bereidt bent te investeren in een top backpack is deze rugzak een aanrader. In deze review lees je meer over onze ervaringen met de Deuter Aircontact Core 70+10.

Voor welke reis is de Deuter Aircontact Core 70+10 geschikt?

Met een capaciteit van 70 liter, uitbreidbaar tot 80 liter, biedt deze rugzak meer dan genoeg ruimte voor al je spullen. De inhoud van de Deuter Aircontact Core 70+10 is groot genoeg voor lange backpack reizen naar Azië of een grotere wereldreis.

Hoe draagt de backpack?

Het draagcomfort van de Deuter Aircontact Core 70+10 is indrukwekkend. De rugzak is uitgerust met het Aircontact rugsysteem, dat zorgt voor een goede ventilatie en een gelijkmatige gewichtsverdeling. Hierdoor wordt het dragen van zware lasten over lange afstanden aanzienlijk minder vermoeiend. De verstelbare schouderbanden en de stevige heupgordel bieden extra ondersteuning en stabiliteit, wat vooral prettig is tijdens bergtochten of wanneer je de rugzak volledig hebt beladen.


Deuter Aircontact Core 70
De grote vakken in het midden van de backpack


Over welke eigenschappen beschikt de rugzak?

De Aircontact Core 70+10 heeft enkele handige extra functies, zoals lussen voor wandelstokken en , een geïntegreerde regenhoes, en compatibiliteit met een drinksysteem. De grote opening aan de voorkant maakt het gemakkelijk om snel bij je spullen te komen, zonder dat je alles eruit hoeft te halen. De verschillende compartimenten, inclusief een apart bodemvak en stretch zijvakken, helpen bij het organiseren van je uitrusting. Dit is bijzonder handig om bijvoorbeeld een slaapzak of natte kleding apart te houden.

Voor- en nadelen van de Deuter Aircontact Core 70+10

Voordelen:

  • Comfortabel te dragen tot een hoog gewicht
  • Ruim
  • Goed materiaal

Nadelen:

  • Een klein nadeel van deze rugzak is het gewicht. Met een leeggewicht van ongeveer 2,5 kg is hij niet de lichtste in zijn klasse. Voor sommige minimalistische trekkers kan dit een minpunt zijn.
  • Ook kan de prijs voor sommigen aan de hoge kant zijn, hoewel de kwaliteit en duurzaamheid van de rugzak dit naar mijn mening rechtvaardigen.

Formaten en kleuren

Als je de inhoud van 70 liter toch te groot vindt kun je ook kiezen voor de 60 + 10 variant. Alhoewel de Deuter Aircontact Core 70+10 in principe een uniseks rugzak is, maakt Deuter ook specifieke backpacks voor vrouwelijke reizigers. De Deuter Aircontact Core 65+10 SL is dan een uitstekend alternatief.

De Core 70+10 komt in één maat en in twee mooie kleuren.

Deuter Aircontact Core 70+10 kopen

Je kunt de Deuter Aircontact Core 70+10 gemakkelijk en voordelig online kopen. Dit kun je onder meer doen op Travpack.nl, waar je met een ‘Niet goed, Geld terug’ garantie de rugzak kunt aanschaffen.

Ons oordeel over de Deuter Aircontact Core 70+10
9/10

De Deuter Aircontact Core 70+10 is een betrouwbare en comfortabele keuze voor serieuze backpackers en avonturiers. De combinatie van draagcomfort, functionaliteit en duurzaamheid maakt deze rugzak een investering die de moeite waard is. Of je nu door de bergen trekt of een lange reis maakt, deze rugzak zal je niet teleurstellen.