Backpacken Singapore

Backpacken Singapore

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië en wordt door water gescheiden van Maleisië en Indonesië. Tijdens je backpackreis door Azië waan je je even in een andere wereld als je in Singapore bent. Het is een futuristische metropool, bomvol skyscrapers en reusachtige kantoorgebouwen. Het biedt dan ook huis aan rijke expats en succesvolle zakenlui. Toch kun je hier als backpacker ook heel goed terecht. Naast de ontzettend gave highlights, bekijk je hier namelijk ook prachtige gebouwen, kun je goed winkelen en ontdek je een bijzondere mengelmoes van culturen. Aan drie dagen heb je voldoende om het hele land te zien

Leukste wijken in Singapore

Singapore kent veel wijken, die allemaal hun eigen identiteit hebben. We raden aan om tijdens je bezoek naar meerdere wijken te gaan, zodat je de verschillende kanten van de stad leert kennen. Het zijn eigenlijk al bezienswaardigheden op zich. Downtown Core is het centrum van de stad en de wijk waarin de meeste bekende bezienswaardigheden van Singapore te vinden zijn. De wolkenkrabbers domineren hier het straatbeeld, maar ook de ontzettend mooie Marina Bay ligt in Downtown. In zowel Little Arabia als Little India zie je nauwelijks wolkenkrabbers. Hier heerst een totaal andere sfeer. De kleurrijke gebouwen, de bezienswaardigheden, het lekkere eten en de leuke winkels maken dit leuke wijken om te bezoeken. Sla ook de grote Chinatown niet over, waar je een aantal mooie gebouwen kunt bekijken en tevens lekker kunt eten.

Over Singapore

Tot halverwege vorige eeuw was Singapore een klein vissersstadje waar armoede heerste. Daarna veranderde het in een handelshaven, onder leiding van Sir Thomas Stamford Raffles. Het land is nu een van de meest welvarende en moderne landen ter wereld wereld. Dit merk je in de veiligheid, infrastructuur, de medische voorzieningen en de hygiëne. Dit laatste blijft je zeker niet onopgemerkt; gooi je afval op straat, dan kun je een dikke boete verwachten. Ondanks dat het land hypermodern is, besteedt het ook veel aandacht aan groen. De aanleg van een schitterend, goed onderhouden park is hier een aanwijzing van.

In het land is een grote variëteit aan culturen. Engels is de meest gesproken taal. Dit komt vooral door het hoge aantal immigranten. Het zijn voornamelijk de succesvolle expats die hun intrek in het land hebben genomen. Is Singapore dan ook duur? Het is prijziger dan de rest van Azië, dus houd daar rekening mee. Toch kun je als budget backpacker je ook prima vermaken in dit kleine land. Bekijk onze tips voor Singapore met een klein budget.

Bezienswaardigheden in Singapore

Singapore kent een aantal ontzettend mooie bezienswaardigheden. Begin je verkenningstocht van de stad in de Marina Bay. Hier staat het Marina Bay Sands Hotel. Dit moderne hotel behoort qua architectuur tot de mooiste hotels ter wereld. Een overnachting in dit hotel is waarschijnlijk wat boven je budget, maar je kunt wel een rondje maken door de lobby. Aan de andere kant van hotel ligt Gardens by the Bay. De bijzondere architectuur en fraaie planten maken dit een must see in Singapore. Ook vind je hier twee enorme kassen. Eén staat vol met bloemen (The Flower Dome), de andere is een nevelwoud (The Cloud Forest). Deze laatste is volgens de meeste backpackers indrukwekkender. Dan is er ook nog de Singapore Zoo, wat velen als de mooiste dierentuin ter wereld beschouwen.


Singapore


Singapore by night

Aan het einde van de dag, zoekt werkend Singapore ontspanning. Natuurlijk voorziet deze metropool hierin. Je kunt grote nachtclubs, hippe bars en goede feesten verwachten – die je overigens niet, of met veel moeite, kunt betalen. Soms kunnen mooie kleding en een glimlach je als westerling helpen om gratis binnen te komen. Het populairste uitgaansgebied heet Clarke Quay.

Een skybar die nog wel te betalen is, heet Level 33. Hoewel de drankjes duur zijn, is de entree gratis. Als je voor 18.00 uur komt, heb je de grootste kans op een mooi plaatsje aan de reling. Haji Lange is een andere leuke plek om rond deze tijd te borrelen. Aansluitend kun je lekker eten bij een van de tentjes, veelal onder het genot van livemuziek.

Een andere fantastische tip die we je mee willen geven: Ga ook ‘s avonds naar Gardens by the Bay. Hier kun je dan namelijk gratis genieten van een lichtshow. Loop daarna door de lobby van Marina Bay Hotel naar de andere kant voor een gave licht/lasershow. Beide shows duren 15 minuten en zijn de moeite waard. Je neemt ergens plaats aan het water en consumeer vervolgens gewoon je eigen snacks en drankjes. Houd er wel rekening mee dat je na 22.30 uur geen alcohol meer mag drinken op straat.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.

Eten

In Singapore kun je overal terecht voor heerlijk eten. Dankzij de immigranten uit verschillende landen kun je er onder andere goed Indiaas, Chinees en Indonesisch eten. Restaurants zijn over het algemeen vrij prijzig. Een goedkoper alternatief is het eten bij een hawker centre, tegenwoordig meestal food center genoemd. Hier vind je verschillende eetkraampjes, waar je voor enkele euro’s heel goed eten krijgt. Goedkoop en ook nog eens erg lekker. Check ook ons overzicht met de leukste hawker centres van Singapore.


Singapore


Winkelen in Singapore

Singapore stond vroeger bekend als dé plek om goedkope kleding en elektronica te kopen. De laatste jaren zijn er steeds meer grote winkelcentra uit de grond gestampt, waar je vooral luxe producten en dure merken vindt. Vooral op en rondom Orchard Road staan deze grote winkelcentra. Toch kun je ook hier nog genoeg goedkopere winkels vinden. In Far East Plaza bijvoorbeeld, vind je goedkope boeken en kleren. En over het algemeen geldt: hoe lager je in de shopping malls komt, hoe goedkoper het wordt. Zo vind je in de kelders vaak goedkope eettentjes en andere winkeltjes.

Ben je op zoek naar souvenirs voor thuis, dan kun je goed shoppen in Chinatown. De beste straat om goedkoop te winkelen is Bugis Street. De mall die je daarbij in de buurt staat, voorziet je vooral van goedkope kleding. De luxere kledingwinkels vind je in Ngee Ann City en Heeren.

Overnachten in Singapore

Vanwege de moderne gebouwen en dure restaurants, lijkt verblijven in Singapore met een klein budget voor veel backpackers onmogelijk. In onze ogen is dat niet terecht. Leven in Singapore is duurder dan in de omringende landen, maar een paar dagen in de stad zal je budget niet te veel schade aandoen. Als je voor een slaapzaal kiest, in plaats van een privékamer, bespaar je al een hoop geld. De goedkoopste accommodaties zijn in de wijk Little India te vinden. Als je iets unieks wilt, en wilt genieten van een geweldig uitzicht over Singapore, kun je verblijven in het Marina Bay Sands hotel. Het is even sparen, maar dan heb je wel een unieke ervaring! In onze Reisgids Maleisië, waarin we ook Singapore hebben meegenomen, staan de leukste hostels van Singapore vermeld.


Singapore


Pulau Ubin

Wil je drukte van de stad Singapore even verlaten? Maak dan een dagtrip naar Pulau Ubin. Op dit mooie eiland kun je een fietstocht maken en de fraaie natuur bekijken. Ook kun je verschillende dieren spotten, waaronder een aantal mooie tropische vogels. Bekijk ook ons artikel over een uitstapje naar Pulau Ubin.

Sentosa Island

Als je de stad wilt verlaten kun je ook naar het eiland Sentosa gaan. Hier vind je een aantal kunstmatig aangelegde stranden. Een fijne plek om toch wat strand mee te pakken tijdens je bezoek aan Singapore. Ook zijn er op het eiland veel attracties te vinden, maar de prijzen hiervan lopen snel op. Bekijk ook ons artikel over Sentosa Island.


Singapore


MacRitchie Reservoir

Een andere aanrader om aan de drukke binnenstad te ontsnappen of gewoon om een dagje door de natuur te trekken is het MacRitchie Reservoir aan. Hier vind je verschillende wandelroutes. Een populaire route is elf kilometer lang, rondom het hele reservoir met een prachtige treetop walk in het midden. Je komt er niet enkel prachtige planten en bomen tegen, maar ook varanen en schattige makaak aapjes tijdens je wandeling. Breng voldoende water mee, want er bevinden zich geen waterpunten op het wandelpad.

Hoe kom ik er?

Het grote vliegveld van Singapore is rechtstreeks bereikbaar vanuit Nederland en vanuit de meeste grote steden in Azië. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkope vliegtickets Singapore.

Als je op het schiereiland Maleisië bent kun je de bus nemen naar Singapore. Vanaf steden als Kuala Lumpur en Malakka ben je dan in enkele uren in Singapore. Kaartjes koop je online via 12Go.Asia.

Ons oordeel:
8/10

Singapore is een verrassend leuke tussenstop voor een paar dagen. Je kunt er veel verschillende culturen zien, goed winkelen en veel ondernemen.

Nieuwste blogartikelen Singapore