30 to do’s in Lombok, Indonesië

30 to do’s in Lombok, Indonesië

In de schaduw van het immens populaire Bali vind je Lombok. Een kalm eiland met adembenemende stranden, verschillende levendige culturen, bruisende dorpjes en natuur waar je u tegen zegt. Het eindeloze aanbod aan activiteiten maakt het moeilijk dit eiland te verlaten dus hebben wij onze 30 favoriete activiteiten voor je opgesomd.

1. Verblijf in een homestay. Laat de hostels achter je en verblijf bij locals op stranden, langs bergen of tussen de rijstvelden om het echte Lombok te ontdekken.

2. Eet een Lombok peper. Lombok is het Indonesische woord voor ‘peper’ dus het proberen van de groene of rode Lombok Chilies (vaak vermalen tot sambal) met brandende gehemelte en al, is een must!

3. Bezoek een van de vele stranden. Het eiland is omringd met een kustlijn dat bestaat uit parelwitte stranden en turquoise gekleurde wateren waar de palmbomen je opwachten.


Lombok 1


Kuta Lombok 2


4. Snorkel rondom het eiland. De overdosis aan schitterend koraal zorgt ervoor dat je zelfs met een bril en snorkel al veel kan zien.

5. Huur een scooter. Het is de beste manier om het eiland, al razend langs de kust, eindeloze rijstvelden en stortende watervallen, te ontdekken.


lombok-8


6. Ga kamperen. Met vele verlaten stranden in de nacht, een vulkaan, verlaten jungles en meer is Lombok een bestemming voor de tentliefhebbers.

7. Ga op foodtour. Van stalletje naar stalletje trekken om je buikje rond te eten. Probeer hier vooral de Taliwang Kip! De specialiteit van Lombok.

8. Bezoek een van de vele festivals. Vanwege de bruisende mix van de verschillende etnische groepen en religies kent het eiland een levendig festivalkalender.

9. Leer surfen. Lombok is een populaire bestemming voor zowel professionele (Desert Point) als startende (Gerupuk Senggigi) surfers. De vele surfscholen hier bieden Engelssprekende cursussen voor een goede prijs.


Kuta Lombok 1


10. Ontdek de vele watervallen. Drink, zwem, geniet! Tiu Teja, Tiu Kepel en Sendang Gile, Benang Kelambu, Benang Stokel en Jeruk Manis zijn onze favoriete watervallen van het eiland.

11. Bezoek de rijstvelden. De ideale bestemming voor je kodakmomentjes.


Lombok 4


12. Eet een marineworm tijdens de Zeeworm Festival. Het belangrijkste 4-daagse festival waar marinewormen gevist en gegeten worden. Volgens de mythes zijn deze wormen de de belichaming van een mythische princes die zichzelf verdronk om te ontsnappen aan een gedwongen huwelijk.

13. Beklim een vulkaan. Mount Rinjani is de tweede hoogste vulkaan van Indonesië. Een magische trekking brengt je in 3 tot 4 dagen naar zonsopgang op de krater, warmwaterbronnen en een sprankelend meer. De trekking staat bekend als een van de topactiviteiten van Zuidoost-Azië.


Lombok 3


14. Geniet van een avondje uit in Senggigi. Hier kan je kiezen uit de vele gezellige restaurants en barretjes.

15. Trek uit naar de Gili eilanden. Deze drie paradijsjes liggen op slechts 20 minuten vaarafstand van Lombok.


Gili Meno 3


16. Ontdek de vele culturen van het eiland. Moslims, Hindoes en Boeddhisten leven trots naast elkaar op Lombok. Zo kan je hier zowel verschillende tempels als moskeeën bezoeken.

17. Bezoek een vissersdorp. De locals en vissers delen graag hun visserslevensstijl met je.


lombok-9


18. Gun jezelf wat luxe. Al een tijdje aan het backpacken? De luxe resorts van Lombok zijn niet bepaald backpackersbudgetvriendelijk maar een dagje verwenning in een spa past nog net in het budget.

19. Ga duiken. Duiken op Lombok brengt je langs eindeloze koraalvelden en een levendige onderwaterwereld.


lombok-6


20. Ga op souvenirjacht. Traditionele maskers, houten beelden en gewoven ambachtwerken zullen je eeuwig doen herinneren aan jouw bezoek aan Lombok.

21. Bezoek een lokaal dorpje. Anyumulek, Penujak, Masbagik en Sukerare zijn slechts een aantal van de vele levendige dorpjes van Lombok waar de lokale bevolking je met open armen zal ontvangen.

22. Vis je eigen avondeten. Benader een lokale visser en besteed de dag door op het water, al vissend naar wat lekkers om op de barbecue te bereiden met de locals. Ze zullen je opwachten met wat citroen en home made sambal.

23. Bezoek de dichtstbijzijnde eilanden. Komodo en Flores liggen op steenworp afstand en bieden een ongekend paradijselijke schoonheid.


Komodo 1


24. Bezoek de viewpoints op Malimbu heuvel 1 en 2. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht op Malimbu beach, Nipah beach en de Gili eilanden.

25. Bezoek Pusuk Monkey Forest. Een duizelingwekkende rit door bergachtig landschap brengt je naar het apenbos in Bangsal waar je nieuwe kleine harige vriendjes kan maken.


lombok-7


26. Bezoek een traditionele markt. Ook Lombok kent haar eigen variatie van een typische Aziatische markt met kleding, souvenirs, vers fruit en groente, specerijen, vis en meer!

27. Bezoek een roze strand. Desa Sekotong Barat (of Pantai Pink) is een uniek strand waar het zand bestaat uit roze verpulverd koraal.

28. Ontdek de Sasak cultuur. De cultuur van de inheemse bevolking van het eiland is zeer fascinerend. Van specifieke gerechten tot kleurrijke kunstwerkjes, levendige muziek en traditionele dansen en traditionele Sasak huisjes. Tevens vindt er praktisch ieder weekend wel een feestelijke bruiloft plaats door de straten.


lombok-10


29. Ontdek een stukje Nederland in Ampenan. Hier vind je oud Nederlands koloniale gebouwen die je doen denken aan thuis.

30. Strek en rek. Al een tijdje aan het reizen? Lombok kent verschillende yoga- en meditatiescholen waar je even kan bijkomen en weer helemaal zen je reis voort kan zetten.

Lombok is een eiland met een groots aanbod aan activiteiten voor iedere reiziger. Het eindeloze vermaak van het eiland zal ervoor zorgen dat Lombok een speciaal plekje in je herinneringen zal innemen maar zal het des te moeilijker maken het eiland te verlaten.

Meer over Lombok