De 22 leukste cadeaus voor backpackers

De 22 leukste cadeaus voor backpackers

Als je op zoek bent naar het perfecte cadeau voor de avontuurlijke ziel die graag de wereld verkent met niet meer dan een rugzak op hun rug, ben je hier aan het juiste adres. Van handige reisgadgets tot slimme organisatie hulpmiddelen, we hebben de ultieme lijst samengesteld met de 22 leukste cadeaus voor backpackers. Deze cadeaus zijn niet alleen praktisch, maar zullen ook zeker de reiservaring van elke backpacker verbeteren.

1) Packing Cubes: de georganiseerde reiziger’s beste vriend

Geef chaos geen kans met packing cubes. Deze handige zakjes helpen backpackers hun bagage op orde te houden en maken het vinden van die ene sok een fluitje van een cent.


2) Sneldrogende Handdoeken: compact en comfortabel

Dankzij hun innovatieve materialen drogen sneldrogende handdoeken niet alleen snel, maar zijn ze ook lichtgewicht en compact, waardoor ze perfect zijn voor onderweg. Of je nu een verfrissende duik neemt na een trektocht of gewoon je handen wilt afdrogen na het wassen, deze handdoeken bieden het comfort van snel drogen en nemen minimale ruimte in je bagage in beslag. Een praktisch en onmisbaar accessoire voor elke backpacker.

3) Reisspelletjes: vertier voor onderweg

Lange busritten en regenachtige avonden kunnen een uitdaging zijn, maar niet met reisspelletjes zoals kaarten, een compact schaakspel of een reiseditie van een favoriet bordspel. Met dit reisspelletje van Kikkerland heb je in één handig blikje een kaartspel, dobbelstenen en een scoreblok.


4) Travel Pillow: comfortabel slapen in elke situatie

Compact en draagbaar, een goed reiskussen biedt niet alleen het comfort tijdens lange reizen, maar ondersteunt het ook een goede nachtrust in verschillende slaapomstandigheden. Of je nu in een vliegtuig, bus of hostelbed slaapt, een reiskussen vermindert vermoeidheid, bevordert een gezonde slaaphouding en zorgt ervoor dat je uitgerust en klaar bent voor je volgende ontdekking.

5) Moneybelt: voor veilig reizen

Een subtiele maar effectieve manier om belangrijke documenten en geld veilig te houden. Een moneybelt is een must-have voor elke backpacker. Sexy is het weliswaar niet, maar wel ontzettend handig om je waardevolle spullen te beschermen.


6) Koffiebeker on the go: voor koffieliefhebbers onderweg

Neem je eigen herbruikbare koffiebeker mee en vermijd wegwerpbekers onderweg. Met name in Zuidoost-Azië, waar plastic afval een groot probleem is, kun je een steentje bijdragen door je eigen herbruikbare koffiebeker mee te nemen en bij een koffietentje te laten vullen.

7) Reisdagboek: documenteer je reisavonturen

Laat de backpacker zijn of haar reisverhalen vastleggen met een speciaal reisdagboek. Een geweldige manier om herinneringen te bewaren. Een leuk reisdagboek is deze variant die op Bol.com te koop is.


8) Reisgidsen: voor onmisbare tips voor je reis

Een (digitale) reisgids is een handige manier om ter voorbereiding of tijdens je reis de leukste tips voor jouw bestemming te achterhalen en alles uit je reis te halen. Op BackpackenInAzie.nl verkopen we digitale reisgidsen van onze favoriete landen in Azië.

9) Hamamdoeken: stijlvol en functioneel

Hamamdoeken voor op reis zijn de perfecte metgezellen voor stranddagen en picknicks. Lichtgewicht en sneldrogend, ze bieden comfort en stijl, waar je avontuur je ook brengt.

10) Reisflesjes: lichtgewicht en lekvrij

Voor de backpacker die zuinig omgaat met ruimte, zijn herbruikbare reisflesjes essentieel. Vul ze met je favoriete toiletartikelen en bespaar ruimte en gewicht.


11) Inklapbaar Bestek: eten met gemak

Milieuvriendelijk en handig voor maaltijden onderweg. Inklapbaar bestek past perfect in de rugzak. Handig als je in de 7-Eleven een snelle maaltijd haalt, maar ook als je bij een tentje langs de weg of nabij je accommodatie een afhaalmaaltijd meeneemt.

12) Herbruikbare Rietjes: duurzaam sippen onder de zon

Een milieuvriendelijk alternatief voor wegwerpartikelen. Herbruikbare rietjes zijn gemakkelijk schoon te maken en perfect voor onderweg.


13) Zonnepaneel Oplader: duurzaam energie

Laad je elektronica op met behulp van zonne-energie. Ideaal voor backpackers die off-grid avonturen aangaan.

14) Multitool: voor elke klus onderweg

Een multitool is altijd handig, of het nu gaat om het repareren van je backpack of het openen van een fles.

15) Drybags: bescherming tegen de elementen

Of het nu gaat om een tropische regenbui of een wildwateravontuur, drybags houden belangrijke spullen droog en veilig. Drybags zijn verkrijgbaar in kleine formaten voor alleen je waardevolle spullen, of in grotere zakken waarbij je al je kleding tegen het water kunt beschermen.


16) Kras wereldkaart: volg je avonturen

Een interactieve manier om reisbestemmingen bij te houden. Krab de landen weg die je hebt bezocht en bewaar het als een tastbare herinnering. Je koopt de kras wereldkaart onder meer via Bol.com.

17) Powerbank: laad je avonturen op

Houd elektronica opgeladen, waar je ook bent. Een powerbank is perfect voor lange reisdagen of als er geen stopcontact in de buurt is.

18) Friendship book for Backpackers: voor je nieuwe (reis)vrienden

In dit boekje kun je goed bijhouden wie je allemaal tijdens je reis hebt ontmoet, waar ze vandaan komen en jullie leukste herinneringen. Je kunt dit boeken via Bol.com.


19) Reiswaslijn: droog je kleren overal

Houd je kleding fris door een draagbare waslijn mee te nemen. Perfect voor natte handdoeken of gewassen kleding.

20) Bagage weegschaal: voorkom extra kosten bij het inchecken

Moeite met je backpack onder een bepaald gewicht houden? Met een speciale bagage weegschaal kun je het gewicht van jouw backpack perfect opmeten en weet je zeker dat je niet over de limiet van je airline komt.


21) Hangsloten met kabel: beveilig je bagage

Geef de reiziger gemoedsrust met hangsloten die ook gebruikt kunnen worden om tassen aan vaste objecten te bevestigen. Er zijn sloten in allerlei soorten en maten. Een hangslot met kabel is met name handig om je backpack op slot te doen.


22) Compressiezakken: maximale ruimtebesparing

Deze zakken helpen om kleding tot een minimum te comprimeren, waardoor er meer ruimte in de backpack vrijkomt.

Met deze 22 cadeaus voor backpackers ben je klaar om de backpacker in je leven te verrassen en een leuk (afscheids)cadeau te geven voor een reis. Een cadeautje voor je eigen reis uitzoeken mag natuurlijk ook.